& bijdragen

Naast onderwijs biedt de school allerlei activiteiten om het leven op school voor de kinderen boeiend te maken en het onderwijs te verdiepen. We vieren natuurlijk Kerst, Sinterklaas en Pasen. Maar organiseren ook culturele middagen, workshops en lezingen, bijzondere excursies en schoolreisjes.

Levensecht onderwijs

Wij willen levensecht onderwijs geven. Daarom gaan we regelmatig op stap voor een kleine excursie. Bijvoorbeeld naar het Atlantikwallmuseum om, in het kader van geschiedenisonderwijs, op zoek te gaan naar wat er in de Tweede Wereldoorlog in Noordwijk gebeurde. Of we verdiepen het thema natuur door de duinen in te gaan met een boswachter, die ons zijn gebied laat zien en er alles over vertelt.

Op school organiseren we regelmatig workshops, maar ook evenementen voor de leerlingen waarin sport en spel centraal staan. Bij levensecht onderwijs hoort ook gezamenlijk feestvieren. Van feesten zoals Kerst, Sinterklaas en Pasen maken we elk jaar iets bijzonders voor de kinderen.

De ouderbijdrage

Het basisonderwijs in Nederland kost u niets. Om bovengenoemde activiteiten te bekostigen wordt door de Oudercommissie een vrijwillige ouderbijdrage voor het schooljaar bepaald en vervolgens formeel door de Medezeggenschapsraad vastgesteld.

Voor het schooljaar 2020-2021 is de ouderbijdrage:

• € 65 voor groepen 1 t/m 5
  • € 60 voor groepen 6 t/m 8 (exclusief € 5 bijdrage Sinterklaassurprise).

De overblijfkosten

Daltonschool Klaverweide maakt gebruik van een continurooster, waarvoor ouders hun kind voor het hele jaar kunnen aanmelden.

Voor het schooljaar 2020-2021 zijn de overblijfkosten:

•  € 70,- per jaar voor groepen 1 t/m 4
•  € 83,- per jaar voor groepen 5 t/m 8

Schoolreizen

Naast de excursies en activiteiten die uit de ouderbijdrage worden bekostigd, horen schoolreizen er natuurlijk ook bij. De kosten van de schoolreisjes en het eindejaarskamp staan los van de ouderbijdrage en worden door de ouders betaald.

Groepen 1 tot en met 7 gaan ieder schooljaar per bus naar een leuke bestemming waar ze onder begeleiding van ouders en leerkrachten een geweldige dag hebben. De bestemming van het schoolreisje verschilt per groep en is ieder jaar anders.

Groep 8 gaat aan het einde van het schooljaar drie dagen op kamp voor een afwisselend programma met natuur, sport en spel, speurtochten, spooktochten en nog veel meer.

De kosten voor de schoolreis en het kamp zijn voor het schooljaar 2020-2021:

• Schoolreis: ongeveer 27,50 euro per leerling van groepen 1 tot en met 7.
  • Kamp: ongeveer 125 euro per leerling van groep 8.

Meer lezen