Nieuwe leerlingen

In de loop van het gehele schooljaar kunnen kinderen worden aangemeld voor de verschillende groepen. Kinderen kunnen het gehele jaar worden aangemeld. Vraag daarvoor eerst een gesprek en een rondleiding aan.

 

Mijn kind is ingeschreven

Als uw kind ingeschreven staat bij ons op school kan het nog enige tijd duren voordat het vier jaar wordt. Tegen de tijd dat hij/zij bijna naar school mag, vraagt u zich wellicht af hoe dit precies in zijn werk gaat.

Uw kind wordt ingedeeld in één van de kleutergroepen. Hierbij wordt rekening gehouden met verschillende factoren. Voorkeuren indienen kan, maar we kunnen deze helaas nooit garanderen.

Ongeveer zes weken van te voren wordt u gebeld door de leerkracht van uw kind. Deze maakt met u een afspraak voor een intake en de wenochtenden.

De intake vindt plaats in de week voordat uw kind komt wennen. Tijdens de intake wordt uw kind rondgeleid en krijgt u alle laatste informatie voordat uw kind gaat starten.

Na de intake mag uw kind bij ons op school 5 dagdelen komen wennen. Een hele dag wennen is wettelijk helaas niet mogelijk. De meeste kinderen wennen in de ochtend. Dan kunt u uw kind om 12.00 weer ophalen in de klas (op woensdag om 12.15). Op welke manier deze wendagen worden verdeeld, is aan u in overleg met de leerkracht. Op bijzondere dagen (zoals uitstapjes en feestdagen) is het helaas niet mogelijk om te wennen. Daarnaast laten we kinderen niet wennen tijdens de CITO-weken en de eerste dag na een vakantie.

Als uw kind 4 is, mag hij/zij de hele dag naar school. Voor sommige kinderen is dit nog te lang of te veel. Dan is het in overleg met de leerkracht altijd mogelijk om een dag(deel) thuis te blijven. Als kinderen 5 zijn, zijn ze leerplichtig.

Als kinderen binnen drie weken voor de zomervakantie 4 jaar worden, adviseren wij om na de zomervakantie te starten. Als kinderen in de zomervakantie jarig zijn, wennen de meesten niet, maar starten zij na de zomervakantie. Wij geven dit advies in verband met wisselingen van kinderen en leerkrachten na de zomervakantie. Onze ervaring leert dat dit een rustigere start geeft voor uw kind.

We hopen u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd. Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met de directie of Sabine van Steijn.

Mijn kind is niet ingeschreven

U kunt uw kind in de loop van het gehele schooljaar aanmelden. Een gesprek met de directeur gaat altijd vooraf aan een aanmelding. Tijdens dit gesprek kunt u een kijkje nemen in ons gebouw om zo te ervaren hoe wij werken. 

U kunt een rondleiding en inschrijfformulier aanvragen bij Olga Rietmeijer via telefoonnummer 071-3610089.