Mattijs Mussert

Gymleraar groep 3 t/m 8

Functie: Leerkracht lichamelijke opvoeding
Ervaring: Als gymdocent ben ik begonnen bij het Curium, waar ik aangepaste gymlessen heb gegeven en activiteiten heb begeleid. De laatste acht jaar ben ik werkzaam op de openbare basisscholen in Noordwijk.
Email: mattijs.mussert@klaverweideschool.nl
Studie: VWO en HALO
Quote: Let's get physical!

Bewegen met Dalton

Voor lichamelijke opvoeding bestaat er eigenlijk geen kant-en-klare (Dalton)methode. De manier waarop ik werk heeft echter wel duidelijke raakvlakken met het Daltononderwijs van onze school.

Het liefst werk ik in kleine groepjes en met meerdere vakken. In elk vak hebben de leerlingen een andere opdracht, een ander spel of een andere sport. De onderdelen zijn zo gekozen dat de groepjes een of meer vakken ‘zelfstandig’ kunnen uitvoeren. De leerlingen hebben hierin ‘regeltaken’, zoals zelf wisselen van tikker, werken met opdrachtkaarten of bijvoorbeeld om beurten de rol van scheidsrechter vervullen.

Verder vind ik het belangrijk de kinderen kennis te laten maken met veel verschillende sporten en bewegingsactiviteiten. Zo kunnen ze zelf ontdekken wat ze leuk vinden en gemakkelijk deelnemen aan de huidige bewegingscultuur.