Activiteiten

Naast onderwijs biedt de school allerlei activiteiten om het leven op school voor de kinderen boeiend te maken en het onderwijs te verdiepen. Natuurlijk vieren we Kerst, Sinterklaas en Pasen. Bovendien organiseren we culturele middagen, workshops en lezingen, bijzondere excursies en schoolreisjes.

Levensecht onderwijs

Wij willen levensecht onderwijs geven. Daarom gaan we regelmatig op stap voor een kleine excursie. Bijvoorbeeld naar het Atlantikwallmuseum om op zoek te gaan naar wat er in de Tweede Wereldoorlog in Noordwijk gebeurde, in het kader van geschiedenisonderwijs. Of we verdiepen het thema natuur door de duinen in te gaan met een boswachter, die ons zijn gebied laat zien en er alles over vertelt. Op school organiseren we regelmatig workshops en lezingen in de Mediatheek, bijvoorbeeld over de mogelijkheden met de computer, of over boeken en muziek. En regelmatig organiseren we evenementen voor de leerlingen waarin sport en spel centraal staan. Bij levensecht onderwijs hoort bijvoorbeeld ook gezamenlijk feestvieren. Van feesten zoals Kerst, Sinterklaas en Passen maken we elk jaar iets bijzonders voor de kinderen.

De ouderbijdrage

Het basisonderwijs in Nederland kost u niets. Om bovengenoemde activiteiten te bekostigen wordt door de Oudercommissie een vrijwillige ouderbijdrage voor het schooljaar bepaald en vervolgens formeel door de Medezeggenschapsraad vastgesteld. Voor het schooljaar 2018-2019 is de ouderbijdrage naar verwachting € 65 voor groepen 1 t/m 5 en € 60 voor groepen 6 t/m 8.

Schoolreizen

Schoolreizen horen er natuurlijk bij. Groepen 1 tot en met 7 gaan ieder schooljaar op schoolreis onder begeleiding van ouders en leerkrachten. De bestemming van het schoolreisje verschilt per groep en is ieder jaar anders. Groep 8 gaat aan het einde van het schooljaar drie dagen op kamp voor een afwisselend programma met natuur, sport en spel, speurtochten, spooktochten en nog veel meer. De kosten voor het schoolreisje bedragen ongeveer 27,50 euro per kind; het kamp kost rond de 125 euro. Deze kosten staan los van de ouderbijdrage.