Lezen is leuk

Lezen is een van de hoofdvaardigheden die leerlingen zich eigen moeten maken op de basisschool. Minstens zo belangrijk is dat kinderen zelf ontdekken hoe fantastisch lezen kan zijn! In de Mediatheek komt het leesplezier daarom op de eerste plaats.

Boekenschat

Fictie of informatie: we hebben de leukste, mooiste en meest actuele kinderboeken voor elk niveau en elke interesse. Van de nieuwste Grijze Jager en klassiekers als Tonke Dragt tot encyclopedieën en doeboeken. We beschikken ook over een dyslexie-afdeling met een schat aan speciaal ontwikkelde lees- en luisterboeken.De leerlingen kunnen elke dag tijdens schooltijden boeken komen halen, reserveren of omruilen. En vanaf groep 4 mogen ze de boeken zelfs mee naar huis nemen om thuis te lezen!

Samen lezen

Op Daltonschool Klaverweide werken we samen, ook met lezen. Kinderen uit de hogere groepen ‘tutoren’ kinderen in de lagere groepen. Met zijn tweetjes of in kleine groepjes – en natuurlijk met hulp van onze onvolprezen mediathecarissen – kiezen ze een fijn boek en duiken erin. De jongere kinderen krijgen persoonlijke aandacht en worden telkens naar een hoger niveau getild, terwijl de oudere leerlingen hun sociale vaardigheden ontwikkelen. Typisch Dalton.

Honderden en honderden boeken

Via honderden boeken loop je zo de Mediatheek in en uit. En omdat we de hele week tijdens schooltijden open zijn kunnen kinderen er altijd terecht voor een leuk boek. En als je het boek na een dag al uit hebt, kom je gewoon weer een boek halen!