Kinderboekenweek

Natuurlijk doen we elk jaar mee met de Kinderboekenweek. Hoe leuk is het om een week lang elke dag nog meer aandacht te besteden aan hoe fijn lezen is dan we al doen.
In het schooljaar 2015/2016 hebben we samen met Montessorischool Noordwijk, Kinderopvang Humanitas, boekhandel Van der Meer en de Bibliotheek Bollenstreek het Kinderboekenfeest georganiseerd. Een geweldig leuke en geslaagde middag met tal van beroemde schrijvers en schrijfsters en illustratoren!

Voorleesdagen

Elk jaar vinden De Nationale Voorleesdagen plaats. Tien dagen lang lezen we in Nederland met zijn allen extra voor. Heerlijk bezig zijn met voorlezen en vooral gezellig samen kletsen over het boek. Alle voorleesminuten (op school én thuis!) tijdens De Nationale Voorleesdagen tellen mee. En de klas met de meeste voorleesminuten wint de wisselbeker!

Tutorlezen

We leren veel van samen lezen. Daarom gaan de kinderen een paar keer per week samen lezen met een of meerdere jongere kinderen. Dat noemen we tutorlezen. Heel leerzaam maar - bijna nog belangrijker - ook nog eens heel leuk.

Kinderjury

Alle kinderen vanaf groep 3 kunnen stemmen op hun favoriete boek uit de Mediatheek. Uit alle stemmen wordt vervolgens een top drie van de school en een top drie van de eigen groep gekozen. De kinderen vinden het fantastisch maar ook heel moeilijk om een favoriet boek te kiezen, want er zijn zoveel leuke boeken in de Mediatheek!

Thuis samen lezen

Soms hebben kinderen bij het leren lezen een duwtje in de rug nodig. Dan kunnen ze in de Mediatheek twee samenleesboekjes uitzoeken om mee naar huis te nemen en samen met mama, papa, oma, opa, broer of zus of met de oppas lezen. Een samenleesboek kan een boek zijn met een moeilijk gedeelte voor de ouder en een makkelijk gedeelte voor het kind erin. Of je kiest gewoon twee dezelfde boeken en dan heeft ieder een eigen boek. Ook in de Bibliotheek Bollenstreek kunt u samenleesboeken lenen.