Vraagbaak

Hieronder vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen van ouders van onze leerlingen en 'aspirantouders'.
Hebt u een vraag die hier niet bij staat? Bel ons op 071-3610089 of stuur een emailtje: info@klaverweideschool.nl.
Wij helpen u graag.

1 Wat zijn de schooltijden?
Maandag    : 08.30 - 14.45 uur
Dinsdag      : 08.30 - 14.45 uur
Woensdag   : 08.30 - 12.15 uur
Donderdag  : 08.30 - 14.45 uur
Vrijdag       : 08.30 - 14.45 uur (groep 1 t/m 4 vrijdag tot 12.00 uur)

Als uw kind ziek is, geeft u dat aan ons door voor 8.30 uur 's ochtends.

Digiduif
Wij vragen u bij voorkeur gebruik te maken van de Digiduif-app. U kiest in de app dan 'Meer' en dan 'Absentiemelding'. De ziekmelding komt dan direct bij de leerkracht van uw kind terecht.

Telefoon of e-mail
Mocht de melding via Digiduif niet lukken, dan kunt u ook bellen via 071-3610089 of een e-mail sturen naar info@klaverweideschool.nl

Onze leerlingen worden tussen 8.15 en 8.25 uur op school verwacht. De deur is vanaf 8.15 uur open. Om 8.30 uur precies begint de schooldag en met het oog op de rust in de school sluiten wij op dat moment de deur.
Allereerst: veiligheid voor alles. Dus komt u met de auto, houd rekening met elkaar en de kinderen en voorkom gevaarlijke verkeerssituaties rond de school.

Groep 1/2
Brengen: de kinderen worden binnen door ons ontvangen vanaf 8.15 uur; u kunt gezellig even meelopen. Om 8.30 uur beginnen we met de les, dus we vragen u om uiterlijk 8.25 uur de school te verlaten.
Ophalen: u kunt de kinderen uit groep 1/2 weer ophalen op het grote plein, aan de kant van J. de Ridderstraat. Op het schoolplein zijn de plekken gemarkeerd waar de leerkrachten met de kinderen naar buiten komen.

Groep 3
Brengen: de kinderen worden tot de herfst binnen ontvangen net als de kleuters. Vanaf de herfstvakantie geldt hetzelfde als voor grotere kinderen.
Ophalen: op het schoolplein aan de kant van de J. de Ridderstraat.

Groepen 4 t/m 8
Brengen: Vanaf 8.15 uur is de deur van de school open. De kinderen lopen zelf naar hun eigen lokaal.
Ophalen: op het schoolplein aan de kant van de J. de Ridderstraat.

Let op!
Om 8.30 uur begint de schooldag en met het oog op de rust in de school sluiten wij op dat moment de schooldeuren.
  1. Tijdens schooluren is er altijd minstens één leerkracht of ouder aanwezig om toezicht te houden.
  2. Fietsen horen in het fietsenrek. De school is niet aansprakelijk voor schade toegebracht aan fietsen.
  3. Het schoolplein is niet toegankelijk voor honden. Wij verzoeken u om uw hond buiten het hek aan te lijnen als u uw kind komt ophalen.
  4. Iedereen houdt rekening met elkaar!

Ouderbijdrage 2016-2017: € 45,-
Het basisonderwijs in Nederland kost u niets. Onze school biedt echter naast onderwijs tevens allerlei activiteiten om het leren en leven op school voor de kinderen zo aangenaam mogelijk te maken. U kunt hierbij denken aan Sinterklaas-, Paas- en Kerstvieringen en bijvoorbeeld culturele middagen. Bovendien proberen we levensecht onderwijs te geven. Dat betekent dat we door het jaar heen regelmatig op stap gaan voor een kleine excursie. Deze activiteiten en excursies worden uit de ouderbijdrage bekostigd.

Schoolreisjes: € 25,- (groepen 1 t/m 6) en € 125,- (groepen 7 en 8)
Schoolreizen horen er natuurlijk ook bij. Groepen 1 tot en met 6 gaan ieder schooljaar op schoolreis onder begeleiding van ouders en leerkrachten. De bestemming van het schoolreisje verschilt per groep en is ieder jaar anders. Groep 7/8 gaat aan het einde van het schooljaar drie dagen op kamp voor een afwisselend programma met natuur, sport en spel, speurtochten, spooktochten en nog veel meer.

Overblijven: € 65,- (groepen 1 t/m 4) en € 70,- (groepen 5 t/m 8)
Indien een kind deelneemt aan het continurooster betalen ouders hiervoor een bijdrage per jaar.
Wij raden u aan om uw kind voor het gymmen goed schoeisel en gemakkelijke, lichte (sport)kleding mee te geven. Bijvoorbeeld: een gympakje of een kort of lang sportbroekje met een shirtje, sportsokjes, eventueel een sweatshirt en gympies, sportschoenen of balletschoentjes met rubber zolen. Zwarte zolen zijn niet welkom in de gymzalen. Voor buiten is vooral geschikt schoeisel belangrijk.
De door de overheid vastgestelde vakanties zijn bindend voor alle leerplichtige kinderen. De Leerplichtwet biedt echter wel verschillende mogelijkheden voor bijzonder verlof buiten de schoolvakanties. Dit zijn onder andere extra vakantieverlof en verlof vanwege gewichtige omstandigheden.

Klik hier voor meer informatie.