Over school

Daltonschool Klaverweide is een openbare basisschool voor kinderen van vier tot twaalf jaar in de wijk Boechorst in Noordwijk. We zijn een groeiende organisatie. Sinds februari 2012 hebben we alle ruimte in ons nieuwe gebouw, in de Brede School Boechorst. Het gebouw past perfect bij onze stijl en biedt allerlei faciliteiten die het schoolleven verrijken.

Faciliteiten

Daltonschool Klaverweide is gevestigd in een modern schoolgebouw met grote lichte lokalen en een brede gang die speciaal is ontworpen en ingericht voor het keuzewerk. Wij beschikken bovendien over een Mediatheek, met een schat aan boeken, computers en media. Buiten hebben we een ruim groen schoolplein met veel speelmogelijkheden: een groene heuvel met een glijbaan, een doorkruipbuis en een uitdagend speeltoestel, een parcours van verschillende stenen en voor de kleuters een zandbak, glijbaan en speeltoestel. Natuurlijk is ook aan de veiligheid gedacht. Waar nodig liggen rubber tegels. Een stevig hek beschermt het terrein en voorkomt dat kinderen de straat op kunnen rennen. De kleuters gymmen in onze inpandige speelzaal; groepen 3 t/m 8 gebruiken de gymzaal van SJC tegenover de school.

Organisatie

Daltonschool Klaverweide is een groeiende school, waardoor het aantal groepen per jaar verschilt. Dit schooljaar (2016-2017) telt de organisatie dertien groepen. Naast groepsleerkrachten beschikken wij over ondersteunend onderwijzend personeel, zoals een intern begeleider, een remedial teacher, een ICT-er, een pedagoge en een cultuurcoördinator. Olga Rietmeijer voert de directietaken uit van Daltonschool Klaverweide en is verantwoordelijk voor het onderwijskundig management en het beheer van de school. Het bestuur van Daltonschool Klaverweide berust bij de Stichting Openbaar Basisonderwijs Duin- en Bollenstreek (OBODB). De OBODB bestuurt elf openbare basisscholen in de Duin- en Bollenstreek. De directeur-bestuurder van de OBODB geeft leiding aan de medewerkers van het bestuurskantoor en aan de schooldirecteuren.